water drinken en afvallenUit verschillende onderzoeken blijkt dat water drinken nog steeds een hele goede manier is om snel en gezond af te vallen. Water is dan misschien geen wondermiddel, maar toch kun je er kilo´s mee verliezen. Maar hoe kun je afvallen door water te drinken? Lees het hieronder.


Allereerst heeft water een mechanische functie. Als je veel water drinkt, heb je sneller een vol gevoel en heb je minder snel trek dan als je met een lege maag rondloopt.

Test het zelf: Drink voor iedere maaltijd 2 a 3 glazen water en je zult merken dat je sneller vol zit als normaal.

Veel water drinken helpt om het ‘waterpeil’ van ons lichaam op een goed niveau te houden, wel werkt dit alles alleen wanneer je gezond leeft en sport. Verder heeft ons lichaam, als het een tekort aan water heeft, de neiging om vocht en zout vast te houden. Het is een soort verdedigingsmechanisme. Door veel water te drinken kan het lichaam zich veroorloven om minder water vast te houden en val je kilo’s af.

Door water te drinken houd je je eigen lichaam schoon en zo worden de afvalstoffen goed gereinigd.

Praktijk: Lees onderstaande tips om effectief om te gaan met je gewicht en water drinken.

Probeer elke paar uur 2 of 4 glazen water te drinken. Houd altijd een flesje water bij de hand. Plaats ook een glas water naast je bed zodat je ook ’s nachts kunt drinken, mocht je met een dorstgevoel wakker worden. Want dorst is niet goed voor je lichaam.

Hoe denk jij over afvallen en water drinken, reageer hieronder…

Gerelateerde berichten: